Ana Sayfa
Topluluklar
Öğrenci Toplukları Nasıl Kurulur

Öğrenci Toplulukları Nasıl Kurulur ?

Öğrenci Topluluğu Nasıl Kurulur?

Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından bilim, kültür, spor ve sanat alanlarında faaliyet göstermek üzere topluluklar kurulabilir. En az bir akademisyenin başkanlığında iki öğrencinin girişimde bulunması gerekmektedir. Öğrenci Toplulukları Spor, Kültür ve Sanat Birliği ve Fakülte/Yüksek Okula Toplulukları olmak üzere iki ayrı birime bağlı olarak kurulabilir.

Fakülte/Yüksek Okula Bağlı Topluluklar: Bölüme bağlı olacak olan Topluluklar Fakülte/Yüksek Okulundan Akademik Danışman belirleyip başvuru evraklarını hazırladıktan sonra kurulma işlemini topluluğun bağlı olduğu Fakülte/Yüksek Okula yazı işlerine teslim eder ve Fakülte/Yüksek Okul Spor, Kültür ve Sanat Kurullarında görüşülerek uygun görüldüğü takdirde Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na sevk edilir. Tüzük Taslağı linkte sunulmuştur.

Spor Kültür ve Sanat Birliğine Bağlı Topluluklar: Topluluk kurulma işlemlerini başvuru evraklarını hazırladıktan sonra Genel Evrak Şube Müdürlüğü aracığıyla Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na ulaştıracaklardır.

SKS Yönetim Kurulu tarafından da uygun görüldüğü takdirde SKS Birlik Başkanlığı Yönetim Kurulu Kararı ile kulüp kurulur ve kurulduğuna dair bir üst yazı ile ilgili birime bilgi verilir.

Aynı isim, benzer faaliyet alanı ve amaç için kurulacak kulüplerle ilgili olarak aynı linkte bulunan öğrenci kulüpleri listesi incelenebilir.