Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenci topluluklarına nasıl üye olabilirim? Faaliyet gösteren toplulukların listesini nereden görebilirim?

sabis.sakarya.edu.tr öğrenci toplulukları sekmesinden giriş yaparak öğrenci toplulukları listesine ulaşabilir, üyelik başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü’ne bizzat başvurarak da bilgi alabiliriniz.

Aktif öğrenci topluluğu listesine: http://kultur.sakarya.edu.tr/tr/icerik/12782/57626/topluluk-listeleri adresinden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Topluluğu Nasıl Kurulur?

Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından bilim, kültür, spor ve sanat alanlarında faaliyet göstermek üzere topluluklar kurulabilir. En az bir akademisyenin başkanlığında iki öğrencinin girişimde bulunması gerekmektedir. Öğrenci Toplulukları Spor, Kültür ve Sanat Birliği ve Fakülte/Yüksek Okula Toplulukları olmak üzere iki ayrı birime bağlı olarak kurulabilir.

Öğrenci topluluk tüzüğünün amaca uygun oluşturulup yönetim kurulu listesi ve üst yazı eklenerek (topluluk kurulma talep dilekçesi) ile teslim edilmelidir. Yapılan başvurudan sonra öğrenciler ile yapılacak olan mülakat tarihi verilecek ve kurucu üyelerle mülakat gerçekleştirilecektir. Mülakat sonucu kurulması onaylanan topluluk faaliyetlerine resmi olarak başlayabilir.

Öğrenci için sağlanan burslar nelerdir? Nasıl takip edebilirim.

KYK Bursu: KYK kurumsal sitesine belirtilen tarihler arasında başvurular yapılmakta, internet sitesinden sonuçlar açıklanmaktadır.

Yemek Bursu: Akademik takvimin ikinci haftası yemek bursu başvuruları üniversite ana sayfasından ilan edilecek, belirtilen adresten başvurular alınacaktır.

Vakıf Bursu: Üniversite personelinin katkılarıyla havuzda oluşturulan bütçe ile düzenlenen öğrenci bursudur. Kontenjan her yıl değişmekle birlikte başvurular için fakülte panoları takip edilmelidir.

Tev Bursu: Başvuru tarihleri www.tev.org.tr adresinden takip edilmelidir.          

Tesyev Bursu: TESYEV’in web sitesinden(www.tesyev.org), bürosundan ya da Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi’nden ayrıntılı bilgi alınabilir. Başvurular Eylül- Ekim tarihleri arasında alınmaktadır.